download Bộ đề thi học kỳ 1 môn Tiếng Anh lớp 6 Năm 2019-2020

Bộ đề thi học kỳ 1 môn Tiếng Anh lớp 6

 Năm 2019-2020

Download Bộ đề thi học kỳ 1 môn Tiếng Anh lớp 6 - Tài liệu kiểm tra năng lực tiếng anh 6

Nguyễn Cảnh Nam  cập nhật: 20/12/2019

Bộ đề thi học kỳ 1 môn Tiếng Anh lớp 6 được Taimienphi.vn sưu tầm và đăng tải dưới đây rất đầy đủ, là tài liệu ôn thi tiếng anh dành cho các em học sinh lớp 6. Các em có thể lưu lại bộ đề thi này để thực hành làm bài tập, vừa giúp các em làm quen với cấu trúc đề thi vừa củng cố kiến thức và kỹ năng làm bài tập một cách hiệu quả.

Quảng cáo

Bộ đề thi học kỳ 1 môn Tiếng Anh lớp 6 bao gồm rất nhiều các đề thi khác nhau được xây dựng theo chuẩn cấu trúc đề thi hết học kì 1 do bộ Giáo dục quy định. Các em học sinh khi thực hành làm các đề thi này sẽ dễ dàng hiểu được cấu trúc đề thi, hệ thống câu hỏi cũng như dạng bài tập. Từ đó giúp các em tự tin hơn khi tham gia kì thi tiếng anh hết học kì 1 chính thức.

Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 6

I. Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 6 số 1:

* Phần đề thi

I. Find the word which has a different sound in the part underlined

1.

A.

come

B.

month

C.

mother

D.

open

2.

A.

hope

B.

homework

C.

one

D.

post

3.

A.

brother

B.

judo

C.

going

D.

rode

4.

A.

cities

B.

watches

C.

dishes

D.

houses

5.

A.

grandparents

B.

brothers

C.

uncles

D.

fathers

6.

A.

books

B.

walls

C.

rooms

D.

pillows

7.

A.

finger

B.

leg

C.

neck

D.

elbow

8.

A.

writes

B.

makes

C.

takes

D.

drives

9.

A.

request

B.

project

C.

neck

D.

exciting

10

A.

Thursday

B.

thanks

C.

these

D.

birthday

                     

II. Find which word does not belong to each group.

1.

A.

toilet

B.

library

C.

kitchen

D.

bedroom

2.

A.

sofa

B.

dishwasher

C.

cupboard

D.

sink

3

A.

apartment

B.

villa

C.

silt house

D.

hotel

4.

A.

attic

B.

apartment

C.

kitchen

D.

living room

5.

A.

television

B.

cook

C.

fridge

D.

cooker

III. Choose the best answer (A, B, C or D).

1. There are two lights ____ the ceiling.

A. in

B. at

C. on

D. between

2. There___ four chairs and a table _____the middle of the room.

A. are – in

B. are – at

C. is – on

D. is – in

3. They are moving ____a new apartment ____the city centre soon.

A. at – at

B. from – in

C. to – in

D. to – from

4. There are some dirty dishes_____ the floor.

A. on

B. with

C. in

D. for

5. My bedroom is _____the bathroom.

A. under

B. in

C. on

D. next to

6. There aren’t any pillows _____the bed.

A. in

B. on

C. behind

D. in front of

7. Can you ______ me the book, please?

A. move

B. pass

C. have

D. turn

8. Nga is _____ the phone, chatting ______friends.

A. on – to

B. on – on

C. to – with

D. to – to

9. My best friend is kind and _________ . He often makes me laugh.

A. funny

B. nice

C. shy

D. boring

10. The film is very _____ and we can’t see all of it.

A. wonderful

B. easy

C. exciting

D. boring

11. The summer camp is for students _________ between 10 and 15.

A. age

B. aged

C. aging

D. ages

12. Mary has __________ hair and big ___________eyes.

A. blonde, small

B. a black, blue

C. blonde, blue

D. black, long

13. Next summer I am working as a ___________ teacher in a village near Hoa Binh city.

A. volunteer

B. nice

C. good

D. favourite

14. She is always __________ at school and helps other students with their homework.

A. hard

B. hardly

C. hard-working

D. work hard

15. Our class is going to _______ a pinic at the zoo on Saturday. Would you like to come with us?

A. have

B. take

C. pass

D. go

16. It’s ______ to go home. It’s so late.

A. now

B. sure

C. time

D. like

17. Please turn ______ the lights. The room is so dark.

A. in

B. on

C. off

D. at

18. At break time, I go to the library and ______ books.

A. go

B. read

C. play

D. listen

19. Listen! Someone _________ at the door.

A. knock

B. knocks

C. is knocking

D. are knocking

20. Nam ___________ football now. He’s tired.

A. doesn’t play

B. plays

C. is playing

D. isn’t playing

21. We are excited ______ the first day of school.

A. at

B. with

C. about

D. in

22. My parents often help me __________ my homework.

A. at

B. with

C. about

D. in

23. I am having a math lesson but I forgot my _________. I have some difficulty.

A. calculator

B. bike

C. pencil case

D. pencil sharpener

24. In the afternoon, students ______ many interesting clubs.

A. join

B. do

C. play

D. read

25. School at 4.30 p.m every day.

A. finish

B. finishes

C. go

D. have

 IV. Complete the sentences with the Present simple or the Present continuous form of the verbs.

1. They often (visit)________their parents in the holidays.

2. We (speak) French at the moment.

3. I (watch) _______TV about 3 hours a day.

4. My family usually (go)______to the movies on Sunday.

5. Look at the girl! She (ride)_________ a horse. 

6. We (play)_________tennis now.

7. Minh sometimes (practice)_________the guitar in his room.

8.________you (like)________ chocolate ice cream?

9. I really (like)________ cooking.

10. Hung can’t answer the phone because he (take) ______________a shower.

V. Fill in each blank with a suitable verbs.

1. She _______an oval face

2. ______ Mai’s hair long or short? - It ________short.

3. He ________ tall and thin. 

4. Toan ________ an athlete. He ____ very strong.

5. Ngan ______short black hair. 

6. What color _______those bikes?

7. What color __________Nam’s eyes?

8. What _______those?

VI. Complete the passage with a suitable preposition.

We have English lessons (1)________Room 12. There are 24 tables for students and one desk for the teacher. (2)_________the walls, there are a lots of posters of England. There’s a cupboard at the front of the room and (3)________ the cupboard, there is a TV and DVD player. Sometimes we watch films. There are some bookshelves (4)______the classroom. (5)_______the shelves, there are a lot of English books. Our books are (6)________the teacher’s desk. He wants to look at our homework. Our school bags are (7)________the floor, and there is some food (8)________ the school bags. It’s now 5.30 pm. We are (9)_______home, but our teacher is (10)__________ school. He often stays late to prepare for tomorrow’s lessons.

VII. Reorder the words and write the meaning sentences.

1. city / beautiful / a / Ho Chi Minh /

..............................................................................................................

2.green fields / there /

..............................................................................................................

3. dog / it’s / friendly /

..............................................................................................................

4.student / Minh / new / a /

..............................................................................................................

5. television / big / a / there’s.

..............................................................................................................

6. new / four / there / cars /

..............................................................................................................

7. are / two / pizza / there /

..............................................................................................................

9.ten / are / desks / small /
 

* Hướng dẫn chấm điểm đề số 1:

I. Find the word which has a different sound in the part underlined

1. D; 2. C; 3. A; 4. A; 5. A; 6. A; 7. A; 8. D; 9. D; 10. C;

II. Find which word does not belong to each group.

1. B; 2. A; 3. C; 4. B; 5. B;

III. Choose the best answer (A, B, C or D).

1. C; 2. A; 3. C; 4. A; 5. D; 6. A; 7. D; 8. A; 9. A; 10. D; 11. B; 12. C; 13. A; 14. C; 15. A; 16. C; 17. B; 18. B; 19. C; 20. D; 21. C; 22. B; 23. A; 24. A; 25. B;

IV. Complete the sentences with the Present simple or the Present continuous form of theverbs.

1. visit; 2. are speaking; 3. watch; 4. goes; 5. is riding;

6. are playin;g 7. practice; 8. Do…like; 9. like; 10. is taking;

V. Fill in each blank with a suitableverb.

1. ha;s 2. Is/ is; 3. is; 4. is/ is;

5. has; 6. are; 7. are; 8. are;

VI. Complete the passage with a suitablepreposition.

1. in; 2. On; 3. on; 4. in; 5. On; 6. at; 7. on; 8. in; 9. at; 10. at;

VII. Reorder the words and write the meaning sentences.

1 - Ho Chi Minh is a beautiful city.

2 - There are green fields.

3 - It’s a friendly dog.

4 - Minh is a new student.

5 - There’s a big television.

6 - There are four new cars.

7 - There are two big pizza.

8 - There are ten small desks.

 

II. Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 6 số 2:

* Phần đề thi

I. Circle the word whose underlined, bold part is pronounced differently from the others (1p)

1. A. bus        B. drugstore      C. museum        D. lunch

2. A. engineer    B. between       C. teeth           D. greeting

3. A. read       B. teacher       C. eat             D. breakfast

4. A. town       B. down         C. window         D. shower

II. Circle the best words or phrases to complete the sentences (3ps)

5 - Hi, _______ name is Phong. I’m a student.

A. my           

B. his           

C. her            

D. our

6 - ________ do you live? I live on Tran Phu street.

A. What         

B. Where        

C. Who           

D. How

7 - What is _____? It is a schoolbag.

A. these         

B. those         

C. they           

D. this

8 - Every morning, Ba ______ up at six o’clock.

A. to get         

B. get          

C. gets            

D. is getting

9 - When do you have English? I have it ________ Monday and Thursday.

A. at            

B. on           

C. for             

D. in

10 - What time ____ you get up? I get up at five o’clock.

A. do            

B. does         

C. is              

D. are

11 - Are there any flowers to the left of your house? _____________.

A. Yes, there are                 

B. Yes, there is 

C. No, there isn’t                 

D. Yes, they do

12 - I go to the __________ to send the letter.

A. supermarket                  

B. zoo 

C. post office                   

D. bank

13 - Which sentence is correct?

A. Do your brother watches TV in the evening? 

B. Is your brother watches TV in the evening?

C. Does your brother watches TV in the evening? 

D. Does your brother watch TV in the evening?

14 - Which sentence is correct?

A. There is a flower garden to the left of the house. 

B. There is a flowers garden to the left of the house.

C. There is a flower garden the left of the house. 

D. There is a flower gardens to the left of the house.

15 - “ It’s 9:45 now.” means: ________________.

A. It’s nine past forty- five.        

B. It’s a quarter to ten

C. It’s forty- five nine             

D. It’s a quarter to nine.

16 - There/ big/ well/ front/ house/. (Chose the correct sentence)

A. There is big well in front of the house. 

B. There are big wells in front of the house.

C. There is a big well in front of the house.

D. There are big well in front of the house.

III. Choose the words that are NOT correct. (0.5 p)

17 - Phuong lives(A) in a(B) apartment in (C) town (D)

18 - Ba brush (A) his(B) teeth(C) every (D)morning.

IV. Read the passage and do the tasks below:

Nga is twelve years old. She is in grade six, class 6A1. She lives in a house with her mother, father and sister. Their house is next to a bookstore. In the neighborhood, there is a hospital, a market and a stadium.

Nga's father is a doctor. He works in the hospital. Her mother works in the super market. Nga goes to school at six- thirty in the morning. She has classes from seven to eleven thirty.

1. Decide whether these statements are True (T) or False (F) (1p)

__________      19 - There are four people in Nga's family.

__________      20 - Nga's father works in the factory.

__________      21 - Her mother works in the supermarket.

__________      22 - Classes start at seven and finish at twelve.

2. Answer the questions (2ps)

23 - How old is Nga ?

->................................................................................................................

24 - What does her father do?

->................................................................................................................

25 - Is their house next to a hospital?

->................................................................................................................

26 - What time do her classes finish?

->................................................................................................................

V. Match the questions in column A with the answers in column B. (1.5ps)

A

B

YOUR ANSWERS

27. What is behind your house?

A. Yes, there is.

27 ->

28. Do boys watch television?

B. L-A-N

28 ->

29. Does Nam listen to music?

C. There are twenty.

29 ->

30. How many classes are there in your school?

D. No, they don't.

30 ->

31. Is there a book on the table?

E. Yes, he does.

31 ->

32. How do you spell your name?

F. The river.

32 ->

VI. Answer about you (1p)

33. How many students are there in your class?

->...............................................................................................................

34. How do you go to school?

->...............................................................................................................
 

* Hướng dẫn chấm điểm đề số 2:

I. Circle the word whose underlined, bold part is pronounced differently from the others (1p)

1. C;         2. A;           3. D;           4. C;

II. Choose the best options or phrases to complete the sentences (3ps)

5. A;         6. B;           7. D;           8. C;

9. B;         10. A;          11. A;          12. C;

13. D;        14. A;          15. B;          16. C;

III. Choose the words or phrases that are not correct. (0.5 p)

17. B;         18. A;

IV. Read the passage below:

1. Decide whether these statements are True (T) or False (F) (1p)

19. T;         20. F;         21. T;          22. F;

2. Answer the questions (2ps)

23. Nga is twelve years old.

24. Her father is a doctor.

25. No, it isn't.

26. Her classes finish at eleven thirty.

V. Match the questions in column A with the answers in column B. (1.5ps)

27. F;         28. D;        29. E;          30. C;

31. A;         32. B;

VI. Answer about you (1 p)

33. There are.................... students in my class.

34. I go to school by.........../ (I go to school on foot/ I walk to school)
 

III. Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 6 số 3:

* Phần đề thi

I. Find the words which have a different sound in the underlined part. (1m)

1. A. never           B. often          C. when          D. tennis

2. A. eating          B. reading        C. teacher         D. breakfast

3. A. Thursday        B. thanks         C. these          D. birthday

4. A. writes          B. makes        C. takes         D. drives

II. Choose the best answer. (2m)

1. That is ________ film I've ever seen.

A. the interestest      

B. the interesting    

C. the most interesting    

D. the most interested

2. I've never read a_______ novel than this one.

A. longest            

B. longer          

C. most longest         

D. more longer

3. My friends always do their homework. They're...............

A. lazy              

B. curious         

C. hardworking          

D. talkative

4. " Would you like to come to my party next week?"-"..............."

A. No, thank you      

B. Yes, please      

C. I like to do nothing     

D. Yes, I'd love to

5. They are............... because they do morning exercises every day.

A. fine              

B. well            

C. healthy             

D. healthful

6. Hung often...............his bike to visit his hometown.

A. drives            

B. flies            

C. rides              

D. goes

7. "What are you doing this afternoon?" –"I don't know, but I'd like to.....swimming."

A. go               

B. do             

C. play              

D. have

8. The cat is sleeping..................... of the chair.

A. on               

B. behind          

C. in front            

D. opposite

9. Look! The students................. their new uniforms.

A. wear             

B. wears           

C. wearing            

D. are wearing

IV. Choose the best option(A, B, C, D) to fill in each blank. (1,5m)

Oak City is a great city. There is so much to do. There (1)......... cinemas, parks and discos. It's got some great clothes and music shops, too.

Oak City is very modern and (2)............ There aren't any ugly buildings and there's some beautiful scenery around the (3).............

Is there any pollution in the Oak City ? There isn't much pollution because there (4)........ much traffic. Everyone travels by bikes and (5)............., so there aren't many accidents.

No one works, so everyone has got a lot of free time. Are there any (6)............ people in oak City? No – so come and spend a little time here.

(1) A. am       B. is          C. are          D. have

(2) A. beauty     B. beautiful     C. beautifully     D. beautify

(3) A. country    B. town        C. village        D. city

(4) A. is         B. isn't        C. are          D. aren't

(5) A. walks      B. walk       C. walking       D. to walk

(6) A. convenient   B. unfriendly   C. modern        D. historic

V. Give the right form of the verbs in brackets: (1m)

1. Where's Tuan? He (do).............................................judo in Room 2A.

2. Mai (take).................................... a test next Monday.

3. Hoa usually (skip)......................ropes with her classmates at break time.

4. They (not go)....................to school on Sundays.

VI. Finish the second sentence in such a way that is similar to the original one. (1,5m)

1. Lan's school bag is new.

=> Lan has....................................................................................

2. Does Thu's school have forty classrooms?

=> Are there...........................................................?

3. My house is behind the hotel.

=> The hotel..................................................................................................................

4. Ho Chi Minh city is more modern than Hoi An.

=> Hoi An..............................................................

5. Please tell me some things about your neighborhood,please?

=> Can you......................................................?

6. It is not good for you to stay up too late.

=> You shouldn't...........................................................
 

* Hướng dẫn chấm điểm đề số 3

I. Find the words which have a different sound in the underlined part. (1m)

1B; 2D; 3C; 4D;

II. Choose the best answer. (2m)

1C; 2B; 3C; 4D; 5C; 6A; 7A; 8B; 

IV. Choose the best option(A, B, C, D) to fill in each blank. (1,5m)

1C; 2B; 3D; 4A; 5A; 6B; 

V. Give the right form of the verbs in brackets: (1m)

1. is doing; 2. is taking; 3. skip; 4. don’t go; 

VI. Finish the second sentence in such a way that is similar to the original one. (1,5m)

1. Lan has a new school bag.

2. Are there forty classroom in Thu’s school?

3. The hotel is in front of my house.

4. Hoi An is not as modern as Ho Chi Minh city.

5. Can you tell me some thing about your neighborhood, please?

6. You shouldn’t stay up too late.

IV. Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 6 số 4:

* Phần đề thi

 


Bộ đề thi học kỳ 1 môn Tiếng Anh lớp 6
Download Bộ đề thi học kỳ 1 môn Tiếng Anh lớp 6

Hơn thế nữa bên cạnh việc học kiến thức trên lớp thì việc thực hành làm đề thi học kỳ 1 môn Tiếng Anh lớp 6 còn giúp các em học sinh rèn luyện kỹ năng làm bài tập, cách phân bổ thời gian làm bài sao cho phù hợp nhất. Điều này là yếu tố quan trọng để các em hoàn thành bài thi của mình tốt nhất và đạt được điểm số cao trong kì thi sắp tới.

Các giáo viên cũng có thể tham khảo ngay bộ đề thi học kỳ 1 môn Tiếng Anh lớp 6 để làm tài liệu ôn tập, kiểm tra kiến thức cho các em học sinh. Qua kết quả bài làm, các thầy cô dễ dàng nắm bắt được năng lực của từng em, phần kiến thức nào các em còn thiếu sót để từ đó xây dựng kế hoạch ôn tập sao cho hiệu quả nhất.

Ngoài bộ đề thi học kỳ 1 môn Tiếng Anh lớp 6, thì tài liệu tổng hợp từ vựng tiếng anh lớp 6 cũng là tài liệu học tốt tiếng anh rất hay mà các em học sinh lớp 6 có thể lựa chọn tham khảo thêm, từ vựng tiếng anh lớp 6 được xây dựng như đề cương ôn tập từ vựng tiếng anh ban cơ bản, giúp các em nâng cao vốn từ vựng của mình.

Bên cạnh đó giáo án tiếng anh lớp 6 được rất nhiều các giáo viên quan tâm tìm hiểu khi phụ trách giảng dạy môn học này, giáo án tiếng anh lớp 6 được biên soạn khoa học, theo chuẩn cấu trúc giáo án được quy định, chắc chắn sẽ giúp các thầy cô tiết kiệm đáng kể thời gian soạn thảo giáo án mỗi ngày.

Còn đối với các em học sinh lớp 11 thì bộ đề thi học kì 1 môn Tiếng anh lớp 11 cũng là tài liệu kiểm tra năng lực tiếng anh rất hữu ích và chính xác, bộ đề thi học kì 1 môn Tiếng anh lớp 11 có đáp án kèm theo, giúp các em học sinh tự thực hành và kiểm tra kiến thức ngay tại nhà rất tiện lợi.


Liên kết tải về - [311 KB]

Bấm vào [Link File] để tải về phần mềm, hoặc tải phiên bản phù hợp phía dưới

Liên kết dự phòng:
Các phiên bản khác



Bài viết liên quan

Bộ đề thi học kỳ 1 môn Tiếng Anh lớp 6 - Kho hình ảnh
 Thông tin giới thiệu, hướng dẫn sử dụng phần mềm Bộ đề thi học kỳ 1 môn Tiếng Anh lớp 6 được biên soạn nhằm giúp bạn có thêm thông tin tham khảo, việc daoloat bộ đề thi học kỳ 1 môn tiếng anh lớp 6 là hoàn toàn miễn phí, bạn có thể chi tiết nội dung tại mục "Điều khoản".

Các phiên bảnHướng dẫn

   Tải về

Bộ đề thi học kỳ 1 môn Tiếng Anh lớp 6 Năm 2019-2020


Phần mềm Liên quan & Tương tự
    Top download
    1. Đang tổng hợp...
    Bấm vào file dưới
    Để cài phần mềm


     Mùa hè tới rồi muốn so sánh giá tìm điều hòa giá rẻ nhất thị trường hãy dùng TopGia để so sanh gia có nhiều mẫu dieu hoa để so sanh sanh, xem dieu hoagiá rẻ để so sánh giá