download Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh 2021

Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh

 2021

Download Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh - Tài liệu ôn thi vào lớp 10

Lê Thị Thuỷ  cập nhật: 12/05/2021

Sắp đến kì thi học kì 2, các em học sinh lớp 10 cùng tham khảo bộ đề thi vào 10 môn Tiếng Anh có đáp án được Taimienphi.vn sau để nâng cao kiến thức, biết được cấu trúc đề thi, từ đó có thể làm bài thi sắp tới đạt kết quả cao.

Quảng cáo

Mẫu đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh năm học 2019-2020 không chỉ cung cấp kiến thức và hỗ trợ ôn luyện cho các em học sinh chuẩn bị bước sang lớp 10 mà còn giúp các em làm quen với cấu trúc đề thi, những dạng bài để không còn bỡ ngỡ trước khi bước vào kì thi. Không chỉ có vậy các mẫu đề thi này còn giúp các bạn học sinh có thể tự mình kiểm tra và đán giá kết quả bằng cách tự thực hiện và tự chấm điểm một cách dễ dàng từng mẫu đề. Qua đó có thể củng cố kiến thức và đưa ra phương pháp học tập phù hợp với bản thân hơn.

1. Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh số 1

I. MULTIPLE-CHOICE QUESTIONS (8 points)

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the otlter three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1. A. large       B. cat               C. an            D. car

Question 2. A. invited         B. provided      C. talked     D. polluted

Mark the letten A, B, C, ar D on your answer sheet to indicate the work far differs from the otlter three

Question 3. A. reader       B. crowed      C. decide           D. father

Question 4. A. agree          B. refuse       C. attract           D. beauty

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part thai needs CorreC/fon iii each of the follawing questions.

Question 5. Simon takes part with many different volunteer programs in his town.

A.    Different                 B. in                 C. programs            D. takes part

Question 6. Sally dances very beautiful. She is a great dance in our ballet class.

A.    Great                       B. dances           C. beautiful          D. in

Question 7. We can find many useful information on the Internet.

A.    Many                      B. can                C. information        D. on

Mark the letter A, B, C, or D on your ‹inswer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 8. It’s the ___ difficult exercise that they have ever done so far.

    A. more

    B. too

    C. most

    D. much

Question 9. How ___ does it cost you to go to school by bus every month?

    A. many

    B. often

    C. long

    D. much

Question 10. Uncle Mike ___ smoke cigarettes when he was young.

    A. used to

    B. isn’t used to

    C. wasn’t used to

    D. use to

Question 11. I wish you ___ join the trip to Son Doong Cave with us next Sunday.

    A. would

    B. will

    C. be

    D. can

Question 12. My son is quite___ in biology.

    A. interestingly

    B. interesting

    C. interest

    D. interested

Question 13. Some students in my class prefer ___ TV to playing sports.

    A. watched

    B. to watch

    C. watch

    D. watching

Question 14. We decided to hold a meeting ___ Monday.

    A. in

    B. on

    C. with

    D. at

Question 15. Jack ___ working for the local newspaper two months ago.

    A. stops

    B. stopped

    C. had stopped

    D. has stopped

Question 16. He tried hard, ___ he couldn’t win a gold medal at the European Championship.

    A. nor

    B. because of

    C. but

    D. in spite of

Mark the letter A, B, C, or D on your answen sheet to indicate the most suitabfe response to complete each of tlte following exchanges.

Question 17. Jacob is talking to Rosie after the Spanish speaking contest.

Jacob: “Congratulations on winning the first prize!” Rosie: “ ”

    A. What a pity!

    B. What can I do for you?

    C. You’re welcome.

    D. Thank you so much.

Question 18. Jason and Kate are at the cafeteria. Jason: “Let’s have a drink. What would you like?” Kate: “ ”

    A. It’s not good.

    B. Some coffee, please.

    C. No, it isn’t.

    D. Certainly. Here you are.

Mark the letter A, B, C, or D an your answ'er sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19. I feeel a little sad because our school year has come to an end.

A.    Begun         B. Changed          C. Started        D. finished.  

Question 20. Web have to cross acrowded street to get to school every day.

A.    Small         B. large                   C. bussy               D. narrow

Mark the letter A, B, C, or D on your nnsiver sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlineJ irord(s) in each o/zâe/of/oa'fng questions.

Question 21. The traffic here is very dangerous for childern.

A.    Noisy       B. safe                   C. quiet        D. easy

Question 22. The new film is quite different from what she has expected.

A.    The opposite of       B. attractive to       C. exciting as   D. the same as

Read the following passage and mark the letter A, B› C, or D on your answer sheet to inditate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

People often wonder whether they should choose to play a team sport or an individual sport. It really depends (23) what kind of person you are. In reality, the importance is finding what suits you best.

To begin with, team sports, like football and basketball, can be great fun. You have the (24) ____ to be with others as you practise and play together as a team. You learn to work with others, which teaches you to be more patient and understanding. In addition, you can share your successes and (25) ___ with your team.

On the other hand, individual sports, such as tennis and athletics, can help you feel proud of yourself and give you great satisfaction (26) you depend mainly on your own effort and determination. Finally, in individual sports, you set (27)____ goals, which helps you become more self- confident and independent.

de thi tuyen sinh vao lop 10 mon tieng Anh

Read the following passage and mark the fetter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

You can do a few things to make homework less stressful. First, be sure you understand what you have to do in your assignment. Write it down in your notebook if you need to, and don’t be afraid to ask questions about what is expected.

Second, use any extra time you have at school to work on your homework. Many schools have libraries that are specifically designed for students to study or to get their homework done.

Third, pace yourself. You need to plan your time. If it is a heavy homework day, you will need to devote more time to your homework.

Whenever you need some help, the first person you should ask for help is your teacher. Sometimes, it is good to have someone explain something that you are not completely sure of. In addition, you might also be able to get some help from another student. If there is a friend who is a good student, think about asking that person to study with you.

Question 28. In order to make homework less stressful, the first thing to do is ___

    A. to remember the deadline

    B. to understand what you have to do in your assignment

    C. to go to the school library as soon as possible

    D. to know who can do it for you

Question 29. If you have any extra time at school, you should

    A. spend time with your friends

    B. use it to make your day planner

    C. use it to understand the assignment

    D. study or get your homework done

Question 30. The word “devote” in the third paragmph can be best replaced by the word “___”.

    A. reduce

    B. spend

    C. develop

    D. waste

Question 31. When a student needs some help, the first person to ask for help is ___

    A. the best student at school

    B. his teacher

    C. a member in his family

    D. his frlend

Question 32. What is the main idea of the passage?

    A. Students can follow some advice to avoid worrying about homework.

    B. Students should ask their teachers for help when they need it.

    C. Students might get some help from their friends.

    D. Students can do their homework in school libraries.

II. WRITING (2.0 points)

Finish the second sentence so that it has a similar meaning to the first one, beginning with the given words.

Question 33. “Let’s help the homeless in the neighbourhood,” Maria said.

=> Maria suggested ........................................................................

Question 34. I last talked to him five months ago.

=> I haven’t .......................................................................................

Question 35. Michael is not tall, so he cannot become a pilot.

=> Michael is not …………………………………………………

Question 36. The students planted a lot of trees last school year.

=> A lot of trees ……………………………………………………

Write new sentences as similar as possible in meanfnQ to the original sentences, using the given words in brackets. Do not change the given words in any way.

Question 37. Linda is more careful than Elena. (careless)

=> ………………………………………………………………………….

Question 38. We are going back to Venice. It is a city in northeastern Italy. (which)

=> ………………………………………………………………………….

Question 39. He doesn’t know how to prepare for a presentation. He doesn’t feel confident. (If)

=> ………………………………………………………………………….

Question 40. Jim came to the show late. He could see the main part of his show.

(Although) => …………………………………………………………………………..

----- Hết đề thi 1 -----

=> Đáp án Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh số 1

MULTIPLE CHOICE

1 – B, 2 – C, 3 – C, 4 – D, 5 – 3, 6 – D, 7 – A, 8 – C, 9 – D, 10 – A,

11- A, 12 – D, 13 – D, 14 – B, 15 – B, 16 – C, 17 – D, 18 – B, 19 – D,

20 – C, 21 – B, 22 – D, 23 – B, 24 – C, 25 – A, 26 – C, 27 – A, 28 – B,

29 – D, 30 – B, 31 – B, 32 – A.

WRITING

33. Maria suggested helping the homeless in the neighbourhood

34. I haven’t talked to him for five months.

35. Michael is not tall enough to become a pilot

36. A lot of trees were planted by the students last school year

37. Elena is more careless than Linda

38. We are going to back to Venice, which is a city in northeastern Italy.

39. if he knew how to prepare for a presentation, he would feel more confident.

40. Although Jim came to the show late, he could see the main part of the show

----- Hết đáp án đề thi 1 -----

2. Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh số 2

I. Choose the word/phrase (A, B, C or D) that best fits the space in each sentence. (2.5 pts)

1. My uncle, ____ is a computer programmer, works at New York’s Columbia University.

    A. whom

    B. whose

    C. who

    D. which

2. The whole incident was captured ____ CCTV at the shopping mall yesterday.

    A. at

    B. on

    C. in

    D. above

3. Internet users often suffer various risks, such as spam or ____ junk mail.

    A. scientific

    B. electric

    C. electronic

    D. traffic

4. In 2019 Brunie has a ____ of just over 439,300.

    A. currency

    B. collection

    D. religion

    D. population

5. Last weekend, Ba invited Liz to join his family on a ____ to his home village.

    A. two days trip

    B. two-day trip

    C. trip of two-day

    D. two-day’s trip

6. The ____ lot is kept under video surveillance, so you needn’t worry about your car.

    A. parker

    B. parking

    C. parks

    D. park-keeper

7. The Internet is available almost everywhere now. ____, some people have never got access to it.

    A. Although

    B. So that

    C. However

    D. Therefore

8. Most robots are empowered by artifical ____, or Al , and machine learning technology.

    A. intelligence

    B. internet

    C. information

    D. interest

9. _Hai Dang: “Do you thick wearing uniforms is a good idea?” ¬ Minh Dan: “____”

    A. Well done, You did it

    B. Yeah. You don’t have to think of what to wear every day.

    C. It’s nice of you to say so

    D. Yes, I can. And so can all of my friends.

10. _Tim: “____” Paul: “I disagree. The course is too expensive for us”.

    A. That academy isn’t good

    B. That summer course is unafforable.

    C. Do you like that course?

    D. Why not take that summer course?

II. Look at the signs. Choose the best answer (A, B, C or D) for questions 11 and 12. (0,5 pt)

De thi Tieng Anh vao lop 10 nam 2020 Ha Noi

11. What does sign (A) say?

    A. You mustn’t drive after drinking.

    B. You shouldn’t drive under the influence of drugs.

    C. You must be careful with drunk drives.

    D. You should be careful as there is a pub ahead.

12. What does sign (B) say?

    A. Disabled people can stand here.

    B. This is a forbidden area for the handicapped.

    C. Facilities for disabled people are available here.

    D. The handicapped must stay here at all times.

III. Read the following passage. Decide if the statements from 13 to 16 are True or False, and choose the correct answers (A, B, C or D) for questions 17 and 18. (1,5 pt)

There is a list of interesting jobs that we’ll never have again, and a town crier is, of course, on the list. It’s been a long time since town criers worked professionally, so there are not many people knowing who town criers were. Today we can only see them in the movies or at some old tourist sites. Before newspapers were invented, a town crier, who was usually an older gentleman with a booming voice, always dressed offically and had a little bell which he carried with him always. His job was to go through city streets ringing the belt and shouting the latest news as he was walking.

The occupation of the town crier was quickly replaced by radio, television, texting, internet, and all the marvels of modern technology. Today this occupation exists only for entertaining purposes and as local folklore. Competitions for the best town criers are still being held in some parts of the world like America, Australia, Canada and England.

13. A lot of people now work as professional town criers.

14. Today people can get ti know about town criers in films and at some tourist attractions.

15. Town criers had worked professionally before mass media were invented.

16. Town criers used to wear casual clothes when working.

17. What is the passage mainly about?

    A. The birthr of town crying

    B. Town crying, an extinct job

    C. Town criers and modern technology

    D. Town crying for entertainment

18. It can be inferred from the passage that town criers used to ____.

    A. live in a town square.

    B. be waited and welcomed to town squares.

    C. make loud deep sounds

    D. take part in competitions in western countries

IV. Choose the word (A, B, C or D) that best fits the blank space in the following passage. (1,5 pts)

There are many ways to cut the (19) ___ of your power bill in your home. Take a look at the way we choose computers (a laptop or a desktop computer). A laptop is a computer that is small enough (20) ___ carried around easily and is flat when closed. While a desktop computer is the one that fits on a desk but that is not easily moved from place to place.

Regardless of their convenience difference, choosing a laptop or a desktop computer may result in a significant difference in energy (21) ___. I’m writing this by using a laptop with power (22) ___ features switched on – using around 50 watts maximum. Back some years ago, I would work with a desktop computer with a 17” CRT screen – around 300 watts all told.

The following are some rough (23) ___ bassed on coal fired power generation for just the computer aspect:

- Laptop = 50w x 10 hours a day x 365 days = 182.5 kilowatt hours

- Desktop = 300w x 10 hours a day x 365 = 1095 kilowatt hours

In the case of coal fired electricity, each kilowatt you save not only puts (24) ___ back into your pockets, but also avoids up to 1.5 pounds of carbon dioxide emissions being generated.

de thi vao lop 10 mon tieng anh nam hoc 2020 2021

V. Use the correct form of the word given in each sentences. (1,5 pts)

25. Ha Noi will have ____ between 23˚C and 27˚C. (temperate)

26. It’s worrying that natural disasters are becoming ____ damaging. (increase)

27. UFO stands for “____ Flying Object”, which is also known as a flying saucer. (indentify)

28. Although robots have proved to be significant, they still have a few ____ (limit)

29. You can finish the work at home on Sunday if ____. (necessity)

30. The police ____ to the emergency quickly and the victims were rescued. (respone)

VI. Rearrange the groups of words in a correct order to make complete sentences. (0,5 pt)

31. India, downing trees / and power lines, causing / has hit / widespread damage / a powerful cyclone /./

32. what would you do? / If you had / and playing games andlessly, / a 15-year-old / boy staying up too late /./

VII. Rewrite each of the following sentences in another way so that it means almost the same as the sentence printed before it. (2,0 pts)

33. Nowadays young people pay more attention to traditional festival than they did some years ago.

→ Some years back young _______________________________

34. This is the first time they have experienced the wonderful feeling in space.

→ They have never _____________________________________

35. We should teach young children to care for the environment.

→ I suggest young children ______________________________

36. Drivers and passagers must fasten the seat belt when travelling in cars.

→ It is compulsory for __________________________________

----- Hết đề thi 2 -----

=> Đáp án Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh số 2

1 – C, 2 – B, 3 – C, 4 – D, 5 – B, 6 – B, 7 – C, 8 – A, 9 – B, 10 – D,

11 – A, 12 – C, 13 – F, 14 – T, 15 – T, 16 –F, 17 – A, 18 – C, 19 – B,

20 – C, 21 – A, 22 – C, 23 – D, 24 – A.

25. temperature

26. increasingly

27. unidentifed

28. limitations

29. necessary

30. responded

31. A powerful cyclone has hit India, downing trees and powerlines, causing widepread damage.

32. If you had a 15-year-old boy staying up late and playing games endlessly, what would you do?

33. Some years back young people did not pay as much attention to traditional festivals as they are nowadays.

34. They have never experienced the wonderful feeling in space now.

35. I suggest young children should be taught to take care for the environment.

36. It is compulsory for deivers and passengers to fasten the seat belt when travelling in cars

----- Hết đáp án đề thi 2 -----

3. Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh số 3

A: PHONETICS

I. Choose the word with different pronunciation from the others.

De thi tuyen sinh lop 10 mon Anh

II.Choose the word whose stress pattern is different from that of the others.

De thi vao lop 10 mon Tieng Anh trac nghiem 2020

B: VOCABULARY AND GRAMMAR

I. Choose the best answer.

1. Solar energy doesn’t cause………..

    A. pollution

    B. polluted

    C. pollute

    D. pollutant

2. Tet is a festival………… occurs in late January or early February.

    A. whom

    B. when

    C. where

    D. which

3. It’s raining. …………….., Mr. Nam has to go to work.

    A. Although

    B. So

    C. Therefore

    D. However

4. If I ………….rich, I ……………………….around the world.

    A. will be - travel

    B. am - will travel

    C. were - would travel

    D. would be – traveled

5. The girl wishes she………………… in Hue for the festival next week.

    A. had stayed

    B. was staying

    C. stay

    D. could stay

6. You don’t like watching this film, …………………?

    A. don’t you

    B. are you

    C. do you

    D. did you

7. When he lived in the city, he …………… to the theater twice a week.

    A. uses to go

    B. has gone

    C. used to go

    D. was going

8. My house………….. in 1999

    A. is built

    B. was building

    C. was built

    D. has been built

9. The entrance examination will be held………………….June 22nd 2012.

    A. in

    B. on

    C. at

    D. to

10. Hoa: I suggest going camping next Sunday.- Lan: …………………………..

    A. That’s a fine day

    B. That’s a good idea

    C. That’s a reason

    D. That’s a good trip

II. Put the verbs in the brackets into the correct tense or form

1. The weather is terrible today. If the weather (1.be)……… good, I (2. go).....................for a walk.

2. Yesterday, when we (3.visit)…………………. them, they (4. have)………….. dinner.

3. I (5.write )............ to my pen pal 2 months ago, but I (6.not receive) ……....... his reply since then.

4. We would rather (7. stay)...........................at home than go out on rainy days.

5. I enjoy (8. teach)...................................., but I don't want ( 9. do)......................all my life.

6. My house (10. build)………………………………………..at present.

III/ Supply the correct form of the words in brackets to complete the following sentences.

1. The accident happened because he drove …………………………... (care)

2. Air …………….……is one of the problems that people have deal to with. (pollute)

 

3. Traditional ………………..…... are a good source of fun and entertainment. (celebrate)

4. You should buy this book . It’s very…………………………….. (inform)

5. (Tradition)………….………................……., people eat sticky rice cakes at Tet.

C: READING.

I. Read the text. Then choose the right sentence A, B, C or D

Last year, we had a nice holiday. My friend and I went to the seaside for a month. I had been to the seaside several times before, but this was the first time for my friend. Naturally, it was the great event for him. Finally, the day came. It was a fine morning. We got up very early because we wanted to leave home after breakfast. We made the journey by car. We reached the seaside at noon. We spent many hours on the beach. We enjoyed making castles and channels in the sand. People said we ought to spend at least a few weeks at the seaside. If we could stay longer, so much the better.

1. How long did the writer and his friend spend at the seaside?

    A. week

    B. A few weeks

    C. A month

    D. A few months

2. Who went to the seaside the first time?

    A. The writer

    B. The writer and his friend.

    C. The writer/s family

    D. The writer/s friend.

3. What was the weather like on the day they started their journey to the seaside?

    A. It was bad

    B. It was rainy

    C. It was snowy

    D. It was nice.

4. How did they travel to the seaside?

    A. By car

    B. By train

    C. By bus

    D. By air

5. When did they reach the seaside?

    A. At 8 o/clock

    B. At 12 o/clock

    C. At 4 p.m

    D. At 9 p.m

II. Read the passage and answer the following questions

Alexander Fleming was born in 1881 in Scotland. He went to a small school in a village, and when he left school he didn’t go to university. He worked for five years in an office. But his brother, Tom, was a doctor and helped Fleming to go to university and study medicine. So he went to London University and in 1906 he became a doctor. In 1915, Fleming married Sarah McElroy, an Irish woman. They had one son. During the First World War, many soldiers died in hospital because they didn’t have the right medicines. So after the war, Fleming tried to find a drug that could help them. He worked for many years and in 1928 he discovered a new drug and he called it “penicillin”. He later worked with an Australian and a German scientist to develop a drug that doctors could use. In 1945, they won the Nobel Prize in medicine for their work on penicillin.

1. Where was Alexander Fleming born?

………………………………………………………………

2. Did he work in an office before he went to university?

……….………………………….………..

3. What did he study at university?

………………………………………………………….………

4. When did he win the Nobel Prize in medicine?

…………………………………………….………

D: WRITING

I. Complete the second sentences without changing the meaning of the first sentences.

1. He has never been late for work.

- Never……………………………………………………………………………………

2. The man is my new boss. He is talking to the lady over there.

- The man …………………………………………………………………………………

3. “Does Mr. Pike live here?” the postman asked the boy.

- The postman asked the boy ……………………………………….…………………….

4. They will build a new school next month.

- A new school……………………………………………………..……………………..

5. Finding an apartment in a big city is not easy.

- It is ….........................................

II. Write complete sentences.

1. we /not/ see/ each other/ for/ 5 years.

……………………………………………………………………………………………

2. Mr Bill/ used/ go /swimming/ when/ he/ young.

……………………………………………………………………………………….……

3. She / be / best / student / class.

…………………………………………………………………………………………

4. How long / it / take / you / go / school / everyday?

…………………………………………………………………………………………

----- Hết đề 3 -----

=> Đáp án Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh số 3

A: PHONETICS

1 – A, 2 – B, 3 – D, 4 – D, 5 - C

B: VOCABULARY AND GRAMMAR

1 – A, 2 – D, 3 – D, 4 – C, 5 – D,

6 – C, 7 – C, 8 – C, 9 – B, 10 – B.

II.

     1. were – would go

     2. visited – were having

     3. wrote – haven’t received

     4. stay

     5. teaching – to do

     6. is being built

III.

     1. carelessly

     2. pollution

     3. celebrations

     4. informative

     5. Traditionally

C: READING

I.

1 – C, 2 – D, 3 – D, 4 – A, 5 - B

II.

     1. (He was born) in Scotland

     2. Yes, (he did.)

     3. He studied medicine

     4. (He won the Nobel Prize in medicine) in 1945.

D: WRITING

I.

     1. Never has he been late for work.

     2. The man who is talking to the lady over there is my new boss.

     3. The postman asked the boy if Mr Pike lived there

     4. A new school will be built next month.

     5. It is not easy to find an apartment in a big city.

II.

     1. We haven’t seen each other for 5 years.

     2. Mr Bill used to go swimming when he was young.

     3. She is the best student in her class.

     4. How long does it take you to go to school everyday?

 

----- Hết đáp án đề thi 3 -----

4. Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh số 4

I. MULTIPLE CHOICE

Choose the word whose underlined part pronounced differently from that of the others by circling A, B, C, or D:

Tong hop de thi Tieng Anh vao lop 10 Ha Noi

Choose the word whose stress pattern is different from the others by circling A, B, C, or D

on tap thi vao lop 10 mon tieng anh nam hoc 2019 2020

Circle the underlined word or phrase (A, B, C or D) that needs correcting

De thi thu vao lop 10 mon Tieng Anh 2020

Circle the best option A, B, C or D to complete the sentences:

 

8. One of the major causes _________ heart disease is lack of exercise.

    A. for

    B. to

    C. of

    D. by

9. On March 27, a lot of firework is _________ off in Danang city.

    A. set

    B. gone

    C. placed

    D. burned

10. He _________ an overdose of heroin and died.

    A. used to

    B. used

    C. was used to

    D. was used

11. Can you give me the _________ for tomato soup?

    A. formula

    B. recipe

    C. order

    D. method

12. I must go to the dentist and _________

    A. get my teeth to take care of

    B. take care of my teeth

    C. my teeth be taken care of

    D. get my teeth taken care of

13. The two cars for sales were in poor condition, so I didn’t buy _________ .

    A. either of them

    B. both of them

    C. neither of them

    D. each of them

14. _________ his financial problem, Mark bought a new motorbike.

    A. Although

    B. Because

    C. Despite

    D. Instead of

15. The first time I noticed something was wrong was _________ I got home.

    A. since

    B. when

    C. for

    D. until

16. Let’s go to the beach this weekend, __________?

    A. shall we

    B. do we

    C. don’t we

    D. will we

Mark the letter to indicate the most suitable response.

17. Mary: “I will never go mountaineering again.” – Linda: “Me ______.”

    A. so

    B. Either

    C. too

    D. neither

18. Mary: “Thanks a lot for your help.” – John: “______.”

    A. My excitement

    B. My delight

    C. My happiness

    D. My pleasure

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following questions.

19. I’ll be back in a minute, Jane. I just want to try out my new tape recorder.

    A. resemble

    B. test

    C. arrive

    D. buy

20. I resemble my mother in many ways.

    A. turn on

    B. look after

    C. goes over

    D. take after

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following questions.

21. She received a general education in local schools and some scientific training from her father.

    A. offered

    B. had

    C. gave

    D. asked

22. And in 1891, the shy Marie, with very little money to live on, came to Paris to continue her studies at the Sorbonne.

    A. many

    B. a lot

    C. few

    D. much

Read the passage carefully and choose the best option to fit each space.

People are rapidly destroying the world's tropical forests. In 1950, tropical forests (23)......about 8,700.000 square miles of the earth or about three-fourths of Africa. Today less than half the original extent of the earth's tropical forests remains. Few tropical forest species can adjust to disturbance of their habitat. Most die when people clear large areas of forests. Scientists estimate (24)......tropical deforestation wipes out about 7,500 species per year. Commercial logging and the expansion of agriculture have (25)......or wiped out wide areas of tropical forests. Huge mining projects, the construction of hydro-electric dams have also narrowed forest areas.

A complex combination of social, political and economic factors has caused these destructive activities. Rapid population growth and poverty often intensify the pressure to clear tropical forests for short-term economic benefits. Brazil, Indonesia, and other nations have (26)......tropical forests to create new settlements that allow people to move out of overcrowded cities. Many conservation organizations are working with governments to conserve tropical forests. Such efforts include establishing protected areas, (27)......intelligent management of tropical forests and increasing awareness about the importance of tropical forests.

Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh năm 2020 cực hay có đáp án (Đề 14)

Read the text carefully, then choose the most suitable answers.

A recent investigation by scientists at the US Geological Survey shows that strange animal behavior might help predict future earthquake.

Investigators found such occurrences in a ten-kilometer radius of the center of a fairly recent quake. Some birds screeched and flew about wildly. Dogs yelped and ran uncontrollably.

Scientists believe that animals can perceive these environmental changes as early as several days before the disaster.

In 1976 after observing animal behavior, the Chinese were able to predict a terrible quake. Although hundreds of thousands of people were killed, the government was able to evacuate millions of people and thus keep the death toll at a lower rate.

28. What prediction may be made by observing animal behavior ?

    A. the number of people who will die.

    B. environmental changes.

    C. a coming earthquake.

    D. the ten-kilometer radius of an earthquake.

29. Why can animals perceive these changes when humans can not ?

    A. Animals are more intelligent than humans.

    B. Humans don’t know where to look.

    C. By running around, they can feel the vibrations.

    D. Animals have certain instincts that humans don’t possess.

30. If scientists can accurately predict earthquakes, there will be ..........

    A.a lower death rate.

    B.fewer animals going crazy.

    C.fewer people evacuated.

    D.fewer environmental changes.

31. Which of the following statements is not true ?

    A. Some animals may be able to sense an approaching earthquake.

    B. All birds and dogs in the ten-kilometer radius of an earthquake center become wild before the quake.

    C. The Chinese have successfully predict an earthquake and saved many lives.

    D. By observing animal behavior scientists perhaps can predict earthquake.

32. In the passage, the word “evacuate” most means ..............

    A. save

    B. exile

    C. destroy

    D. remove

II. WRITING

Rewrite the following sentences beginning as shown, so that the meaning remains the same.

33. They have just opened a new super market in our town.

→ A new super market ………………………………………..……….…

34. I can’t go to the party tonight night because I am very busy.

→ If …………………………………………………………………..….…

35. This morning we met a man. He is my uncle.

→The man ………………………………………….….……..……….…

36. “ Do you live in this flat with your parents?” Nam asked me

→ Nam asked me ……………………………………………….…….…

Combine these two sentences into a new one using the given words in brackets.

37. We take you up Da Lat. You can enjoy pure air there. (where)

........................................................................................................................

38. Jim doesn’t study hard. He doesn’t get better grades. (if)

........................................................................................................................

39. Tuan is very active. He studies the best of us. (who)

........................................................................................................................

40. The oil washed from land will also lead to the death of fish. People are

worried. (adjective + that)

» ........................................................................................................................

----- Hết đề 4 -----

=> Đáp án Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh số 4

MULTIPLE CHOICE

1 – D, 2 – C, 3 – C, 4 – D, 5 – A, 6 – C, 7 – A, 8 – C, 9 – A, 10 – B, 11- B,

12- B, 13 – A, 14 – C, 15 – B, 16 – A, 17 – D, 18 – D, 19 – B, 20 – D, 21 – C,

22 – D, 23 – B, 24 – B, 25 – A, 26 – D, 27 – B, 28 – C, 29 – D, 30 – A, 31 – B, 32 – D.

WRITING

33. A new supermarket has just been opened in our town.

34. If I were not busy/ were free tonight, I would / could go to the party.

35. The man (who(m)) we met this morning is my uncle.

36. Nam asked me if / whether I lived in that flat with my parents.

37. We take you up Da Lat where you can enjoy pure air.

38. If Tim studied hard, he could get better grades.

39. Tuan, who studies the best of us, is very active.

40. People are worried that the oil washed from land will also lead to the death of fish.

----- Hết đáp án đề thi 4 -----

5. Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh số 5

I. Choose the word or phrase that best completes each of the following sentences or do as directed. (2.0 pts)

1. I often go to school _________ foot.

    A. by

    B. to

    C. on

    D. with

2. They are keen ________ football. They often play football on Saturday and Sunday afternoons.

    A. at

    B. of

    C. on

    D. in

3. On Saturday, there is a meeting _________ 10.30 a.m. to 11.15 a.m.

    A. from

    B. between

    C. at

    D. in

4. - "That's an excellent drawing, Lan." - "........................................ ."

    A. Well done

    B. I'm sorry

    C. That's very kind of you to say so

    D. That's a good idea

5. These students have taken part in charity activities in their town, ......................?

    A. do they

    B. don't they

    C. have they

    D. haven't they

6. She _________ me what my name was.

    A. said

    B. told

    C. spoke

    D. asked

7. He spends a lot of time _____________ the website.

    A. surf

    B. surfing

    C. to surf

    D. surfs

8. The children are looking forward _________ on a trip to Ha Long Bay.

    A. to go

    B. going

    C. to going

    D. to be going

9. The examination is coming near. I think you _______ play games any more.

    A. shouldn't

    B. needn't

    C. should

    D. can

10. Young generation likes wearing jeans because they do not___________ easily.

    A. wear in

    B. wear on

    C. wear out

    D. wear off

11. Mary is _________ than her sister.

    A. more busy

    B. the busier

    C. busiest

    D. busier

12. Our teachers feel _______ that all of us will pass the entrance examination.

    A. bored

    B. hopeful

    C. sorry

    D. disappointed

13. They are the places _________ we visited last summer vacation.

    A. which

    B. when

    C. in which

    D. where

14. Life in the country is boring, _______ my grandparents like to live there.

    A. because

    B. so

    C. although

    D. however

15. Choose the word with the different stress pattern.

    A. weather

    B. father

    C. teacher

    D. canoe

16. Da Nang International Fireworks Competition___________ every two years.

    A. helds

    B. is held

    C. to hold

    D. was held

II. There is ONE mistake in each sentence. Pick it out and correct it. (1.0 pt)

Tong hop De thi Tieng Anh vao lop 10 co dap An

III. Supply the correct form of the word in parentheses to complete each of the following sentences. (1.5 pts)

1. We decorated the house ........................... . (attraction)

2. It is ........................... to phone someone at night. (convenience)

3. He is one of the most energetic ............................. . (active)

4. We felt ........................ after the long trip. (exhaust)

5. It was .................. of you to leave the door open! (care)

6. He takes ......................... from the beauty of the nature. (inspire)

IV. Complete each sentence with the correct tense of one suitable verb from the box. (1pt)

1. I will phone you when she ............................. here tomorrow.

2. My family ..................NhaTrang several times.

3. Her mother ............................... the dishes while her father was sweeping the floor yesterday afternoon.

4. It's so annoying. My younger brother ...........always............his homework.

V. Read the text and do the task as directed. (1.5 pts)

All early television was broadcast in black and white. Color television was possible, but it was too complicated and of very poor quality until the middle of the 1950s. Color television broadcasts began in the United States in 1954, in Japan in 1960, and in Europe in 1967.

The first landing on the moon was broadcast live on television in 1969, and now television programs are transmitted all over the world immediately through the system of satellites that transmit the signals from the earth, through space, and back to the earth. More people now get their news and information through television than through newspapers and radio. The development of television is one of the most rapid and exciting events of our century.

True (T), False (F) or No information (NF)?

1. Television used to be broadcast white and black._____

2. Color television began in Asia in 1969._____

3. Color television broadcasts began in the United States before 1954.____

4. The first landing on the moon was broadcast live on television in 1969.____

5.Thanks to the satellites,TVprograms are transmitted around the world immediately.____

6. Fewer people now get their news and information through television than through newspapers and radio. ___

VI. Read the following text and circle the letter A, B, C, or D to indicate the correct word for each of the blanks. (1.5 pts)

Hi everyone,

I've been in Paris for over a week now and I'm having a great excursion In the first few days I did quite a lot of (1)...............: the Eiffel Tower, Notre Dame. and all the usual tourist attractions. Most places are absolutely (2) .......... with tourists, so yesterday I decided to have a look round the shops.

Today I've been to a couple of interesting art (3) ........... I got lost on my way back to the hotel, but it didn't matter because I discovered a really fascinating market with lots of little stalls, selling just about everything from apples to antiques.

I ate in the hotel the first night but usually I (4) ................for dinner - the restaurants are great and I can get a set meal for less than 25 euros. I'm afraid I've (5) .......... a lot of money, but it's a great place. You'll be able to see for yourself (6)........ I get back - I've taken lots of photos. .

I hope you're all well. I'll write again next week.

Love,

De tuyen sinh lop 10 mon tieng Anh

VII. Complete each of the following sentences so that it is closest in meaning to the original sentence. (1.5 pts)

1. I would like you to close the window.

Would you mind ......................................................................................?

2. They don't have much time for revising the lessons because they chat too much.

If they didn't .............................................................................................. .

3. Despite trying a lot, he didn't pass the last exam.

Although ................................................................................................. .

4. It is over 10 years since his grandfather died.

His grandfather .......................................................................................... .

 

----- Hết đề 5 -----

=> Đáp án Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh số 5

I.

1 – C, 2 – C, 3 – A, 4 – C, 5 – D, 6 – D, 7 – B, 8 – C,

9 – A, 10 –A, 11- B, 12 – B, 13 – D, 14 – C, 15 – D, 16 – B.

II.

     1. beautiful – beautifully

     2. to do – doing

     3. is – are

     4. smoking – to smoke

III.

     1. attractively

     2. inconvenient

     3. actor

     4. exhausted

     5. careless

     6. inspiration

IV.

     1. reaches

     2. have visited

     3. was washing

     4. is … forgetting

V.

1T       2F       3F       4T       5T       6F

VI.

1B       2D       3D       4A       5B       6D

VII.

1. Would you mind closing the window?

2. If they didn’t chat too much, they would have had time for revising the lessons

3. Although he tried a lot, he didn’t pass the last exam

4. His grandfather has died for over ten years


----- Hết đáp án đề thi 5 -----

Đề thi tuyển sinh vào lớp 10 môn tiếng Anh năm 2019 tại Hà Nội

 

Tổng hợp Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh năm học 2019 2020 chọn lọc

- Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh năm học 2019 2020 Đề số 1
- Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh năm học 2019 2020 Đề số 2
- Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh năm học 2019 2020 Đề số 3
- Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh năm học 2019 2020 Đề số 4

 

Đề thi vào 10 môn Tiếng Anh - Bắc Ninh có đáp án (Mã đề 493)









Đề thi vào 10 môn Tiếng Anh tại TPHCM có đáp án







Đề thi Anh vào 10 chuyên Hưng Yên






Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh năm học 2019 2020 mẫu số 1

de thi vao lop 10 mon tieng anh nam hoc 2019 2020

Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh năm học 2019 - 2020

Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh năm học 2019 - 2020 có những dạng bài nào?

1. Cấu trúc đề thi Tiếng Anh vào 10

- Hình thức thi: Bao gồm 40 câu hỏi trắc nghiệm, thời gian thi là 60 phút

- Cấu trúc đề thi: Gồm 80% kiến thức cơ bản, 20% kiến thức nâng cao

2. Các dạng bài có trong đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh

- Dạng bài viết lại câu
- Dạng bài ngữ âm, trọng âm
- Dạng bài tìm lỗi sai trong câu
- Dạng bài điền từ vào chỗ trống
- Dạng bài đọc hiểu bài khóa
- Dạng bài tìm từ đồng nghĩa, trái nghĩa
- Dạng bài về chọn câu giao tiếp đúng
- Dạng bài điền từ còn thiếu vào đoạn văn.

Các bạn học sinh cần chuẩn bị gì cho kỳ thi vào 10 môn Tiếng Anh

Tiếng Anh là môn học bắt buộc có trong kỳ thi vào lớp 10 cũng như rất nhiều những kỳ thi khác, chính vì thế chúng ta cũng thấy được tầm quan trọng của bộ môn này. Để đạt được kết quả học tập cũng như kết quả thi tốt nhất các bạn cần có sựi trang bị đầy đủ kiến thức cũng như cách làm bài thi, cụ thể như sau:

- Nắm vững cấu trúc đề thi và các dạng bài có trong đề thi

- Trang bị kiến thức và ôn luyện kỹ càng về ngữ pháp, từ vựng, câu và cách làm bài thi tiếng Anh

- Chuẩn bị tinh thần sẵn sàng cho kỳ thi vào 10, với một tinh thần tự tin và vốn kiến thức vững vàng chắc chắn sẽ giúp bạn có được kết quả thi tốt nhất.

Tất cả những yếu tố quan trọng để có kết quả học tập tốt được trình bày ở trên, tuy nhiên các bạn cần cố gắng trau dồi đầy đủ từ kiến thức cơ bản trên lớp và kiến thức nâng cao. Các dạng bài trong đề thi tiếng Anh để có thể xử lý nhanh những câu dễ và dành thời gian giải những câu phức tạp hơn. Thông thường đề thi vào 10 tiếng Anh là dạng trắc nghiệm, vì thế các bạn có thể dùng phương án loại trừ và bằng kỹ năng cùng kiến thức của mình lựa chọn ra đáp án chính xác nhất.

Đối với những câu khó, thuộc dạng nâng cao, các bạn cũng không nên bỏ qua, hãy dùng kiến thức cùng với những sự lựa chọn tốt nhất cho mình nhé. Đối với bộ môn ngoại ngữ để có được kết quả cao cũng đòi hỏi ở các bạn học sinh sự chịu khó học tập và làm đề, chính vì thế hãy cùng tải các dạng đề thi thử hoặc Đề ôn thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh năm học 2019 -2020 về để rèn luyện kiến thức của mình tốt nhất nhé.

Chúc các bạn học tập và đạt kết quả tốt trong kỳ thi tới.


Liên kết tải về - [0]

Bấm vào [Link File] để tải về phần mềm, hoặc tải phiên bản phù hợp phía dưới

Liên kết dự phòng:



Bài viết liên quan

 Thông tin giới thiệu, hướng dẫn sử dụng phần mềm Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh được biên soạn nhằm giúp bạn có thêm thông tin tham khảo, việc daoloat đề thi vào lớp 10 môn tiếng anh là hoàn toàn miễn phí, bạn có thể chi tiết nội dung tại mục "Điều khoản".

Các phiên bảnHướng dẫn

   Tải về

Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh 2021


Phần mềm Liên quan & Tương tự
Top download
  1. Đang tổng hợp...
Bấm vào file dưới
Để cài phần mềm


 Mùa hè tới rồi muốn so sánh giá tìm điều hòa giá rẻ nhất thị trường hãy dùng TopGia để so sanh gia có nhiều mẫu dieu hoa để so sanh sanh, xem dieu hoagiá rẻ để so sánh giá