download Đề thi giữa học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 10 File Doc

Đề thi giữa học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 10

 File Doc

Download Đề thi giữa học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 10 - Đề thi, đề kiểm tra giữa kì môn Tiếng Anh

Bùi Minh Quang  cập nhật: 04/02/2020

Bộ Đề thi giữa học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 10 giúp các em học sinh ôn tập có trọng tâm khi các dạng câu hỏi, bài tập trong đề thi tập trung vào những đơn vị kiến thức quan trọng nhất của chương trình Tiếng anh lớp 10 nửa đầu học kì 2. Qua việc tập giải đề, các em học sinh còn nâng cao được kĩ năng làm bài, phương pháp giải nhanh cũng như nắm được cách chia thời gian khi làm bài.


Quảng cáo

de thi giua hoc ki 2 mon tieng anh lop 10

Đề thi giữa học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 10

1. Đề thi giữa học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 10 số 1:

* Phần đề thi:

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest.

Câu 1: A. House         B. Group          C. Found         D. Rousing

Câu 2: A. Beat          B. Great          C. Seat          D. Feat

Câu 3: A. Population     B. Question        C. Nation         D. Station

Câu 4: A. Studies       B. Cries          C. Supplies        D. Buzzes

Câu 5: A. Endangered    B. Orphaned       C. Recognized      D. Established

Choose from the best answer to complete each sentence.

Câu 6: If I had noticed him, I hello to him.

A. would have said       B. would say      C. say           D. said

Câu 7: Many animals are________ for their fur or other valuable parts of their bodies.

A. killed              B. died           C. dying          D. killing

Câu 8: I think all drivers wear seatbelts while driving .

A. needn’t            B. should          C. need          D. shouldn’t

Câu 9: Some tiny organisms are ___________ along by the currents .

A. taken             B. flowed          C. carried        D. moved

Câu 10: Ann: “Would you like to have lunch with us?” ~ Beck: “ __________________”.

A. Thank you         B. Yes, I'd love to     C. Not at all      D. You are welcome

Câu 11: If someone _______ into the store, smile and say: 'May I help you?'

A. came             B. would come       C. comes        D. had come

Câu 12: _______to music is a great way to relax.

A. Listen            B. Listened         C. Listening      D. To listen

Câu 13: Why did Tom keep making jokes about me? I don't enjoy____________.

A. to be laughed at     B. being laughed at   C. laughing at     D. be laughed at

Câu 14: Many plants and animals can be used as medicine _____ cancer, AIDS and other sicknesses.

A. against           B. with            C. for           D. by

Câu 15: If I _______that you were ill last week, I would have gone to see you.

A. known            B. knew            C. know         D. had known

Câu 16: The staff are .working at weekend _______ delay the project any further.

A. so as not to        B. for not           C. to not         D. so that not to

Câu 17: The teacher had devided the students ______ small groups before they did their task.

A. in               B. for              C. of            D. into

Câu 18: If you _______ us about the bad service, we'd have eaten there.

A. hadn't told         B. wouldn't have told   C. didn't tell       D. had told

Câu 19: In funeral, people always play ______ music.

A. delightful          B. powerful         C. mournful        D. lyrical

Câu 20: The soft background music made her _______ sleepy.

A. feels.             B. feel             C. to feel         D. feeling

 

* Hướng dẫn chấm điểm đề số 1:

1. B

2. B

3. B

4. D

5. D

6. A

7. A

8. B

9. C

10. B

11. C

12. C

13. B

14. A

15. D

16. A

17. D

18. A

19. C

20. B

21. A

22. C

23. A

24. B

25. B

26. B

27. A

28. C

29. C

30. C

31. A

32. D

33. B

34. D

35. D

36. B

37. B

38. D

39. D

40. B

41. D

42. D

43. C

44. D

45. A

46. C

47. C

48. A

49. A

50. C

 

2. Đề thi giữa học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 10 số 2:

I. Reading:

A. Read the passage and then choose the best answer (1,25 p)

The Royal National Park is a national park in New South Wales, Australia. It is located 29 km south of Sydney. Founded in 1879 by Sir John Robertson, it is the world's second oldest purposed National Park, the first usage of the term "National Park" after Yellowstone in the United States, Its original name was The National Park, but it was renamed in 1955 after a visit by Queen Elizabeth II. There was once a railway line connected the Park to the City Rail but this has now closed. There are numerous walking trails and picnic sites throughout Life park. There is a car park just within the Park to leave vehicles. One popular walk is the coast walk. There were big fires in 1994 that burnt large parts of the park. Now these areas are being rehabilitated. Audile is a large, flat area in one of the larger valleys in the park. A timber dance hail built in the early 20th century is available for tourists. Large picnic areas, grassy meadows, and cafeterias make the picnic more in Eagle Rock – a unique rock formation, About half way down the length of the park on the coast; It is a large rock that look like an eagle's head when viewed from the side. The other remarkable feature is the several waterfalls which tumble over the cliffs and into the sea over one hundred metres below. Wattamolla is one of the most popular coastal beaches in the park. Substantial parking and a canteen serving refreshments on summer weekends are also there. The park service is also very careful to protect these areas due to their general rarity in the hot, arid Australian landscape.

1. The Royal National Park _____

A. is the world's second National Park       B. is the world's first National Par

C. was founded by Queen Elizabeth II       D. is in the USA

2. Tourists ____

A. cannot park their cars in the Park        B. cannot walk in the Park

C. can enjoy a picnic in the Park          D. can meet Queen Elizabeth II in the Park

3. Which sentence is true?

A. There used to be big fires in the Park.         B. The Park does not have a coast.

C. Tourists are not allowed to dance in the Park.   D. Eagle Rock is an eagle made of rock.

4. The Park _____

A. is not protected carefully              B. has no canteen

C. is hot and arid                      D. has several waterfalls

5. According to the text, _____

A. we can go to the Park by train          B. we cannot go to the Park by train

C. the Park was renamed in 1897          D. Queen Elizabeth II did not visit the Park

B. Choose the correct option to complete each space: (1,25 p)

Approximately one-third of the Arctic (6) _______ is underlain by continental shelf, (7) _______ includes a broad shelf north of Eurasia and the narrower shelves of North America and Greenland. Seaward of the continental shelves lies the Arctic Basin proper, which is subdivided (8) _______ a set of three parallel ridges and four basins (also known as deeps). These features were discovered and explored beginning in the late 1940s. The Lomonosov Ridge, the major ridge, cuts the Arctic Basin almost in half, extending as a submarine bridge 1,800 km from Siberia to the northwestern tip of Greenland. Parallel to it are two shorter ridges: the Alpha Ridge on the North American side, defining the Canada and Makarov basins, (9) _______ the Arctic Mid-Ocean Ridge on the Eurasian side, defining the Nansen and Amundsen basins. The average (10) _______ of the Arctic Ocean is only 1,300 m because of the vast shallow expanses on the continental shelves. The deepest point in the Arctic Ocean is 5,450 m.

6. A. Sea       B. Ocean        C. Lake         D. River

7. A. it         B. whom         C. that          D. which

8. A. on        B. in            C. into          D. onto

9. A. and       B. but           C. or            D. so

10. A. height     B. depth         C. width         D. length

II. Phonetics:

A. Choose one word whose stress pattern is different (0.5p)

1. A . expensive   B. survival       C. tropical       D. release

2. A. nature      B. defence       C. power        D. damage

B. Choose one word whose underlined part is pronounced differently (0.5p)

3. A. think       B. while          C. final         D. time

4. A. gulf        B. submarine      C. current       D. surface

III. Grammar and Vocabulary

A. Fill in the blank with the correct form of the word in the brackets (1p)

1. There is a danger of serious (contaminate)......................................... from radioactive waste.

2. There is a large (vary) ...............................of animals that live in Nairobi National Park.

3. I must return the umbrella which I ( accident)............................... picked at the last meeting

4. The rivers in our city are (pollution) ..................................... by the chemical pollutants discharged from factory nearby.

B. Fill in the blank with the correct form of the verb in the brackets (1.5p)

1. If you (sell)......................................... more products, you'd earn more money.

2. Dinner (must/cook) .................................. before we (go)......................... out.

3................. you (see) ..................... Ann this morning? (It's still morning)

4. If I (know) ......................................your address, I would have written to you.

5. My father likes watching TV a lot. He often spends much time (watch) ......................TV everyday.

C. Choose the best answer to complete the following sentences (1.5 p)

1. Of the six people in the plane when it crashed, only one .....

A. existed         B. hurt          C. survived           D. lived

2. Cuc Phuong National Park is ......... 160 km South West of Ha Noi.

A. lied            B. established     C. located           D. abandoned

3. New laws have been passed to ........................ wildlife in this area.

A. conserve        B. produce       C. establish          D. endanger

4. ......................is a chemical used for killing weeds.

A. Herbicide        B. Pesticide      C. Fertilizer          D. Antibiotic

5. A number of rare animals are now in danger ................... extinction.

A. for             B. of           C. with              D. by

6. Don't forget we're meeting on ............Friday for ............ lunch.

A. a/ a            B. θ / the        C. a/ θ              D. θ / θ

IV. Writing:

A. Find out one mistake in each sentence (1p):

1. It is estimated that much of a teenager's time is spending chatting on the Internet.

        A           B                    C      D

2. Jack will win the election if he campaigned harder.

            A        B        C      D

3. The government should done more to help homeless people.

   A                  B        C      D

4. That pottery was found by an archaeologist while she was worked in this area.

            A    B   C                         D

B. Rewrite the sentences using the suggestions: (1,5p)

1. He didn't pass the final exam so his parents were very unhappy. (Write conditional sentences)

If ..................................................................................................................

2. Stephen Court has just invented an armchair. (Turn into the passive voice)

An armchair....................................................................................................

3. Because Simon doesn't live near his mother, he can't visit her often. (Write conditional sentences)

If ..................................................................................................................

 

3. Đề thi giữa học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 10 số 3:

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

1.

a. gender

b. enroll

c. preference

d. secondary

2.

a. aware

b. family

c. planet

d. married

3.

a. sue

b. spend

c. sure

d. pursue

4.

a. equal

b. women

c. eliminate

d. example

5.

a. female

b. parent

c. baby

d. age

II. Choose the best option to complete the following sentences.

1. The picnic ________ because Peter has just had a traffic accident.

a. will cancel

b. will be canceling

c. will be canceled

d. will have canceled

2. The government will soon __________ the problem of inequality in wages.

A. establish

B. address

C. sue

D. abolish

3. In order to ________ a man’s job, Brenda had to work very hard.

A. work

B. pursue

C. enroll

D. prefer

4. Men and women should be given equal rights _________ education and employment.

A. in

B. to

C. for

D. at

5. Women’s natural roles are __________ and housewives.

A. breadwinners

B. decision-makers

C. care-givers

D. supporters

6. Educated women are likely to get __________ jobs and become more important at home.

A. well-trained

B. well-paid

C. well-prepared

D. well-educated

7. Men are decision-makers and _________.

A. care-givers

B. bread-winners

C. trouble-makers

D. house-keepers

8. Men should share household tasks with their wives.

A. domestic

B. oversea

C. traditional

D. equal

9. There have been significant changes in women's lives since the women's liberation movement.

A. controlled

B. economic

C. important

D. natural

10. Many people applied for that job and eventually she was chosen in preference to the others.

A. rather than

B. other than

C. more than

D. less than

III. Choose the word or phrase among A,B,C or D that best fits the blank space in the following passage.

Saudi Women Register to vote for the first time.

Women in Saudi Arabia began registering to vote this week for the first time in the nation’s (1)…………….The late King Abdullah announced in November, 2015 that women would be allowed to run for office and vote in city elections, which (2)…………..every four years. At least 70 women intended to run for office, and more than 80 registered as campaign managers, Arab News reported last month. (3)…………….the legal barrier to voting has been lifted, other Saudi laws and culture could complicate women’s (4)………………to cast their votes.

Saudi women still have to deal with limits on their freedom of movement, and since it’s illegal for them to drive, many of them will have to (5)…………….male members of their family to take them to register and to vote. Male relatives who oppose female voting rights could also be a barrier. The government also (6)……………voters to have personal ID cards, and many Saudi women do not.

To make serious (7)……………on women’s rights, Saudi authorities should (8)……………the male guardianship system, under which caring policies and practices (9)……………women from obtaining a passport, marrying, traveling, or accessing higher education without the approval of a male guardian. Only then will Saudi Arabia’s women be able to (10)…………….to society on an equal situation with men.

Nhằm hỗ trợ cho quá trình ôn tập của các em học sinh lớp 10 trong bài thi giữa học kì 2, bên cạnh Đề thi giữa học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 10, Taimienphi.vn còn giới thiệu đến các em nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác như: Đề thi giữa học kì 2 môn Ngữ văn lớp 10, Đề thi giữa học kì 2 môn Toán lớp 10, Đề thi giữa học kì 2 môn Lịch sử lớp 10, Đề thi giữa học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 10.

.


Liên kết tải về - [100 KB]

Bấm vào [Link File] để tải về phần mềm, hoặc tải phiên bản phù hợp phía dưới

Liên kết dự phòng:
Các phiên bản khác



Bài viết liên quan

 Thông tin giới thiệu, hướng dẫn sử dụng phần mềm Đề thi giữa học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 10 được biên soạn nhằm giúp bạn có thêm thông tin tham khảo, việc daoloat đề thi giữa học kì 2 môn tiếng anh lớp 10 là hoàn toàn miễn phí, bạn có thể chi tiết nội dung tại mục "Điều khoản".

Các phiên bảnHướng dẫn

   Tải về

Đề thi giữa học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 10 File Doc


Phần mềm Liên quan & Tương tự
Top download
  1. Đang tổng hợp...
Bấm vào file dưới
Để cài phần mềm


 Mùa hè tới rồi muốn so sánh giá tìm điều hòa giá rẻ nhất thị trường hãy dùng TopGia để so sanh gia có nhiều mẫu dieu hoa để so sanh sanh, xem dieu hoagiá rẻ để so sánh giá