download Đề thi giữa học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 12 File Doc

Đề thi giữa học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 12

 File Doc

Download Đề thi giữa học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 12 - Đề thi, đề kiểm tra giữa kì môn Tiếng Anh

Lê Thị Thuỷ  cập nhật: 04/02/2020

Tổng hợp Đề thi giữa học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 12 là tài liệu tham khảo hữu ích cho quá trình ôn tập và chuẩn bị kiến thức cho các em học sinh trong kì thi khảo sát giữa học kì 2 sắp tới. Các thầy cô giáo cũng có thể tham khảo để lên kế hoạch ôn tập, xây dựng đề cương nhằm giúp các em học sinh tự tin bước vào kì thi.


Quảng cáo

de thi giua hoc ki 2 mon tieng anh lop 12

Đề thi giữa học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 12

1. Đề thi giữa học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 12 số 1:

* Phần đề thi:

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. combustion    B. conservation  C. purification    D. pollution   

2. A. mild      B. mildew    C. mile      D. pile

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from

the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3. A. respiratory    B. initiative    C. eco-friendly    D. renewable 

4. A. initiative    B. necessary  C. discriminate    D. authority

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

5. It was suggested that Pedro studies the material more thoroughly before attempting to pass

  A B  C D

the exam.

6. The customs in his country are more traditional than that in the United States.

 A  B C D

7. Tom like to gossip about other people, so he doesn’t like them to gossip about him.

  A  B  C  D

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

8. It is stated that we are now in the first stages of a battle for the ___ of life on the earth.

A. purification      B. sustainability     

C. conservation      D. responsibility

9. These eggs come from free-range chickens ___ eat only organic grains.

A. which      B. that     C. who     D. they

10. ___ is what shaped our cities into what they are today.

A. Electrification    B. Industrialisation  C. Determination  D. Urbanisation

11. If you don’t ___ this opportunity, you might not get another one.

A. catch      B. grab    C. capture    D. hold

12. I can’t stand ___people who are not tolerant of new ideas.

A. narrow-mind    B. narrow-minded  C. minded-narrow  D. narrow-minding

13. It is recommended that he ___ his course.

A. taking      B. take    C. takes    D. took

14. Traffic congestion has become a mojor issue, while schools and hospital are ___.

A. overbearing    B. overdone    C. overdeveloped  D. overloaded

15. His father left New York. The doctor suggested he ___ there.

A. not stayed    B. won’t stay   C. not stay    D. not go to stay

16. Her ___ to medicine was so great that she had little time for anything else.

A. importance    B. dedication   C. emphasis    D. reputation

17. Bill Gate’s ___ in donating large sums of money towards welfare activities is remarkable.

A. generosity     B. politeness   C. wealth    D. talent

18. At first, Microsoft had ___ hyphen in the name “Micro-soft”, combination of

microcomputer and ___ software.

A. a-the-a      B. a-a-ф    C. the-the-ф    D. ф-a-the

19. I first met her four years ago when we ___ at a middle school.

A. had been studying        B. are studying     

C. have been studying        D. were studying

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

20. - "I wonder if I could possibly use your car for tonight?"  - "________ . I'm not using it

anyhow."

A. I don't care          B. I don't know       

C. Yes, indeed          D. Sure, go ahead

21. Patient: “Can I make an appointment to see the doctor, please?” – Receptionist: “_____”  

A. Not at the moment. He can’t be disturbed.   

B. OK, you will need to check my diary.

C. OK, let me just check the diary.     

D. Have a seat and I’ll be with you in an hour.  

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

22. When you cross the street, be careful and be on the alert for the bus. 

A. Look for     B. watch out for  C. search for    D. watch for  

23. The teacher gave some suggestions on what could come out for the examination.

A. effects    B. symptoms   C. hints    D. demonstrations

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

24. In common with many mothers, she feels torn between her family and her work.

A. In association with  B. In imitation of  C. Ignoring    D. Unlike

25. You should put yourself on the back for having achieved such a high score in the

graduation exam.

A. criticize yourself         B. wear a backpack

C. praise yourself          D. check up your back

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

26. He can hardly see at all without glasses.

A. He can't see everything without glasses    

B. He is practically blind without glasses.

C. He can see even if he doesn't wear glasses   

D. He can see without glasses if he tries hard.

27. Richard shouldn’t have forgotten that yesterday was his wife’s birthday.

A. Richard’s wife forgot her own birthday.

B. Richard failed to remember the date of his wife’s birthday.

C. Richard had a birthday which his wife forgot.

D. Yesterday Richard remembered when his wife’s birthday was.

28. Although he was very tired, he agreed to help his child with his homework.

A. Despite of his tiredness, he was eager to help his child with his homework.

B. Tired as he was, he agreed to help his child with his homework.

C. Even if feeling very tired, he agreed to help his child with his homework.

D. He would have helped his child with his homework if he hadn't been tired. 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

29. The new restaurant looks good. However, it seems to have few customers.

A. In order to get more business, the new restaurant should improve its appearance.

B. The new restaurant would have more customers if it looked better.

C. If it had a few more customers, the new restaurant would look better.

D. In spite of its appearance, the new restaurant does not appear to attract much business.

30. She gave in her notice. She planned to start her new job in January

A. She gave in her notice, plan to start her new job in January.

B. She gave in her notice with a view to starting her new job in January. 

C. Her notice was given in with an aim to start her new job in January.

D. Her notice was given in in order for her to start her new job in January.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 31 to

35.

  Popular discussions of the future often focus on the way (31) ________ will affect our

lives – cars that drive themselves, computerized (32) ________that think like humans and

vacations on the  moon. Some of these  (33) ________may sound  like absolute fantasy.

However,  if  the  developments  of  recent  years  are  any  indication,  such  predictions  are probably  not  fancy  at  all.  Only  a  few  decades  ago,  most  of  us  thought  (34)

________shopping,  computerized  body  parts  and  virtual  reality  games  were  science  (35) ________. Now, these things are here.

31. A. technology    B. economy    C. politics    D. mathematics

32. A. programs    B. softwares    C. robots    D. pets

33. A. events    B. facts    C. opinions    D. predictions

34. A. window    B. electronic    C. virtual    D. actual

35. A. achievements   B. developments  C. fiction    D. progress

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 42.

The  advent  of  the  Internet  may  be  one  of  the  most  important  technological

developments  in recent  years.  Never  before  have  so  many people  had  access  to so  many different sources of information. For all  of  the  Internet’s  advantages,  however,  people  are currently becoming aware of some of its drawbacks and are looking for creative solutions. Among the current problems, which include a general lack of reliability and numerous security concerns, the most crucial is speed.

First of all, the Internet has grown very quickly. In 1990, only a few academics had

ever heard of the Internet. In 1996, over 50 million people used it. Every year, the number of people with  access to the  Internet doubles. The  rapid  growth has been  a problem.  The computer systems which run the Internet have not been able to keep up with the demand.

Also, sometimes a request for information must pass through many routing computers before the information can be obtained. A request for information made in Paris might have to go through computers in New York, Los Angeles and Tokyo in order to  obtain the required information. Consequently, service is often slow and unpredictable. Service also tends to be worse when the Internet is busiest – during the business day of the Western Hemisphere - which is also when companies need its service the most

Some people are trying to harness the power of networked computers in such a way to avoid  this problem. In 1995,  a group  of American universities banded  together to form what has come to be known as Internet II. Internet II is a smaller, more specialized, fewer users are allowed access. Consequently, the time required to receive information has decreased.  Businesses  are  beginning  to  explore  a  possible  analogue  to  the  Internet  II.

Many businesses are creating their own “Intranets”. These are systems that can only be used by the members of the same company. In theory, fewer users should translate into a faster system.  Intranets  are  very  useful  for  large  national  and  international  companies  whose branches need to share information. Another benefit of an Intranet is an increased amount of security. Since only company employees have access to the information on the Intranet, their information is protected from competitors. While there is little doubt that the Internet will eventually be a fast, reliable service, industry and the academic community have taken their own steps toward making more practical global networks.

36. According to the author, what is one reason why the Internet is sometimes slow?

A. Phone lines are often too busy with phone calls and fax transmissions to handle Internet traffic.

B. Often a request must travel through many computers before it reaches its final destination.

C. Most people don’t have computers that are fast enough to take advantage of the Internet.

D. Scientists take up so much time on the Internet, thus slowing it down for everyone else. 

37. The word “obtain” is closest in meaning to “_______”.

A. understand  B. acquire  C. distribute    D. purchase   

38. The word “harness” is closest in meaning to “_______”.

A. utilize  B. disguise  C. steal    D. block

39.  With which of the following conclusions would the author probably agree?

A. Fewer academic communities need to create their own internet systems.

B. The technology used by internet creators is too complex for computer owners to

understand.

C. An Internet system with fewer users would be quicker.

D. Companies who develop their own intranets are limiting their information data base.

40. All of the following are advantages of business “Intranets” mentioned in the passage

EXCEPT _______.

A. they provide a higher level of security    

B.  they share information with other company

C. Intranets are very useful for large national and international companies whose branches

need to share information

D. they move data faster   

 

------------------The end-----------------

 

* Hướng dẫn chấm điểm đề số 1:

1. A

2. B

3. C

4. B

5. A

6. D

7. B

8. B

9. A

10. D

11. B

12. B

13. B

14. D

15. C

16. B

17. A

18. B

19. D

20. D

21. C

22. B

23. C

24. D

25. A

26. B

27. B

28. B

29. D

30. B

31. A

32. C

33. D

34. B

35. C

36. B

37. B

38. A

39. C

40. B

 

2. Đề thi giữa học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 12 số 2:

I. Choose the option which has OPPOSITE meaning to the underlined word(s) .

Câu 1. We'd better speed up if we want to get to the concert in time

A. put down

B.lie down

C. slow down

D. turn down

Câu 2. Population growth rates vary among regions and even among countries within the same region.

A. fluctuate

B. restrain

C. stay unchanged

D. remain unstable

II. Read the passage and choose the correct answer to each of the following questions.

Many people believe that watching television has resulted in lower reading standards in schools. However, the link between television and printed books is not as simple as that. In many cases, television actually encourages people to read for example, when a book is turned into a TV series, its sales often go up.

One study of this link examined six-year-old children who were viewing a special series of 15-minute programmes at school. The series was designed to encourage the love of books, as well as to develop the basic mechanical skills of reading. Each programme is an animated film of a children's book. The story is read aloud while certain key phrases from the book appear on the screen, beneath the picture. Whenever a word is read, it is also highlighted on the TV screen.

One finding was that watching these programmes was very important to the children. If anything prevented them from seeing a programme, they were very disappointed. What's more, they wanted to read the books which the different parts of the series were based on.

The programmes also gave the children more confidence when looking these books. As a result of their familiarity with the stories, they would sit in pairs and read the stories aloud to each other. On each occasion, the children showed great sympathy when discussing a character in a book because they themselves had been moved when watching the character on TV.

Câu 3. What is the main idea of the book?

A. The simple link between television and books.

B. The ways of children reading books and watching TV.

C. The advantage of books over television.

D. The influence of television on reading books.

Câu 4. When does television encourage people to read ?

A. When children are watching an animated film on TV.

B. When a book is made into a TV series .

C. When there are no interesting programs on TV.

D. When a book appears on the screen.

Câu 5. How did children feel when viewing a special series of 15-minute program at school?

A. They felt bored.

B. They felt confident.

C. They felt disappointed.

D. They felt excited.

Câu 6. What kind of film is each program?

A. An educational film.

B. A story film of a children's book.

C. An animated film of a children's book.

D. A documentary film of children's life.

Câu 7. What advantage did children have from this program?

A. They became more sympathetic.

B. They made more friends.

C. They read books with more interest and confidence.

D. They became more interested in watching TV.

III. Read the passage and choose correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

BOOKS

Nearly all the discoveries that have been (8)_______ through the ages can be found in books. The invention of the book is one of humankind's (9)_______ achievements, the importance of (10)_______ cannot be overestimated. Books are very adaptable, (11)_______ us with both entertainment and information. The production of books (12)_______ in Ancient Egypt, though not in a form that is recognised to us today. The books read by the Romans, however, have some similarities to the ones we read now. Until the middle of the 15th century, in Europe, all books were written by hand. They were often beautifully illustrated and always rare and expensive. With printing came the possibility of cheap, larze-scale publication and distribution of books, making knowledge more widespread and accessible.

Câu 8.

A. done

B. made

C. achieved

D. attained

Câu 9.

A. giant

B. greatest

C. huge

D. largest

Câu 10.

A. that

B. who's

C. whose

D. which

Câu 11.

A. giving

B. meeting

C. offering

D. providing

Câu 12.

A. began

B. set

C. arose

D. carried out

....................

3. Đề thi giữa học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 12 số 3:

SECTION A (8 points)

I. Mark the letter A, B, C or D on the answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following sentences.

Câu 1: A. established    B. decreased     C. endangered       D. influenced

Câu 2: A. climate        B. examine       C. expedition        D. interpreter

II. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Câu 3: A. explain        B. purpose       C. control           D. involve

Câu 4: A. interesting     B. principal       C. difficult          D. expression

Câu 5: A. disappearance  B. conservation    C. generation        D. vulnerable

III. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

After inventing dynamite, Swedish-born Alfred Nobel became a very rich man. However, he foresaw its universally destructive powers too late. Nobel preferred not to be remembered as the inventor of dynamite, so in 1895, just two weeks before his death·, he created a fund to be used for awarding prizes to people who had made worthwhile contributions to humanity. Originally there were five awards: literature, physics, chemistry, medicine, and peace. Economics was added in 1968, just sixty-seven years after the first awards ceremony.

Nobel's original legacy of nine million dollars was invested, and the interest on this sum is used for the awards which vary from $30,000 to $125,000.

Every year on December 10, the anniversary of Nobel's death, the awards (gold medal, illuminated diploma, and money) are presented to the winners. Sometimes politics plays an important role in the judges' decisions. Americans have won numerous science awards, but relatively few literature prizes.

No awards were presented from 1940 to 1942 at the beginning of World War II. Some people have won two prizes, but this is rare; others have shared their prizes.

Câu 6: The word "legacy" in the second paragraph means most nearly the same as _______.

A. debt         B. bequest         C. prize          D. legend

Câu 7: In how many fields are prizes bestowed?

A. 2           B. 6              C. 10            D. 5

Câu 8: All of the following statements are true EXCEPT

A. Awards vary in monetary value

B. A few individuals have won two awards

C. ceremonies are held on December 10 to commemorate Nobel's invention

D. Politics plays an important role in selecting the winners

Câu 9: How much money did Nobel leaves for the prizes?

A. $125,000     B. $155,000        C. $30,000         D. $9,000,000

Câu 10: The Nobel prize was established in order to _________.

A. recognize worthwhile contributions to humanity

B. spend money

C. resolve political differences

D. honor the inventor of dynamite

Câu 11: In the first paragraph, "worthwhile" is closest in meaning to _________ .

A. economic     B. trivial           C. valuable         D. prestigious

Câu 12: The word "foresaw" in the first paragraph is nearest in meaning to ________.

A. prevented     B. predicted        C. postponed        D. prevailed

Câu 13: According to the passage, Nobel's profession was in _________ .

A. science      B. literature        C. economics        D. medicine

Câu 14: What is the main idea of this passage?

A. Alfred Nobel became very rich when he invented dynamite

B. Alfred Nobel created awards in six categories for contributions to humanity.

C. Alfred Nobel left all of his money to science.

D. Alfred Nobel made a lasting contribution to humanity

Câu 15: In which area have Americans received the least awards?

A. Science      B. Literature        C. Economics        D. Peace

IV. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to choose the word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 16 to 25.

Some time ago, scientists began experiments to find out (16) ______ it would be possible to set up a "village" under the sea. A special room was built and lowered (17) ______ the water of Port Sudan in the Red Sea. For 29 days, five men lived (18) ______ a depth of 40 feet. At a (19) ______ lower level, another two divers stayed for a week in a smaller "house". On returning to the surface, the men said that they had experienced no difficulty in breathing and had (20) ______ many interesting scientific observations. The captain of the party, Commander Cousteau, spoke of the possibility of (21) ______ the seabed. He said that some permanent stations were to be set up under the sea, and some undersea farms would provide food for the growing population of the world.

The divers in both "houses" spent most of their time (22))______ the bottom of the sea. On four occasions, they went down to 360 feet and observed many extraordinary (23) ______ of the marine life, some of which had never been seen before. During their stay, Commander Cousteau and his divers reached a depth of 1,000 feet and witnessed a gathering of an immense (24) ______ of crabs which numbered, perhaps, hundreds of millions. They also found out that it was (25) ______ to move rapidly in the water in a special vessel known as a "diving saucer".

Câu 16: A. which        B. whether        C. what          D. how

Câu 17: A. down         B. into           C. below         D. underneath

Câu 18: A. in           B. at            C. from          D. on

Câu 19: A. any          B. more          C. some          D. much

Câu 20: A. done         B. exercised       C. made          D. caught

Câu 21: A. cultivating     B. transplanting     C. growing        D. implanting

Câu 22: A. enquiring      B. inquiring        C. imploring        D. exploring

Câu 23: A. systems      B. forms          C. breeds         D. castes

Câu 24: A. flock         B. herd           C. school         D. pack

Câu 25: A. capable       B. possible         C. hardly          D. able

V. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions form 26 to 35.

ENVIRONMENTAL ACTIVISTS

Paul Watson is an environmental activist. He is a man who believes that he must do something, not just talk about doing something. Paul believes in protecting endangered animals, and he protects them in controversial ways. Some people think that Watson is a hero and admire him very much. Other people think that he is a criminal.

On July 16th, 1979, Paul Watson and his crew were on his ship, which is called the Sea Shepherd. Watson and the people who work on the Sea Shepherd were hunting on the Atlantic Ocean near Portugal. However, they had a strange prey; instead of hunting for animals, their prey was a ship, the Sierra. The Sea Shepherd found the Sierra, ran into it and sank it. As a result, the Sierra never returned to the sea. The Sea Shepherd, on the other hand, returned to its home in Canada. Paul Watson and his workers thought that they had been successful.

The Sierra had been a whaling ship, which had operated illegally. The captain and the crew of the Sierra did not obey any of the international laws that restrict whaling. Instead, they killed as many whales as they could, quickly cut off the meat, and froze it. Later, they sold the whale meat in countries where it is eaten.

Paul Watson tried to persuade the international whaling commission to stop the Sierra. However, the commission did very little, and Paul became impatient. He decided to stop the Sierra and other whaling ships in any way that he could. He offered to pay $25,000 to anyone who sank any illegal whaling ship, and he sank the Sierra. He acted because he believes that the whales must be protected. Still, he acted without the approval of the government; therefore, his actions were controversial.

Paul Watson is not the only environmental activist. Other men and women are also fighting to protect the Earth. Like Watson, they do not always have the approval of their governments, and like Watson, they have become impatient. Yet, because of their concern for the environment, they will act to protect it.

Câu 26: According to the reading, an environmental activist is someone who_______.

A. is a hero, like Paul Watson          B. talks about protecting endangered species

C. does something to protect the Earth   D. runs into whaling ship

Câu 27: When something is controversial, _______.

A. everyone disagrees with it           B. people protect it

C. everyone agrees with it             D. people have different ideas about it

Câu 28: The members of a ship's crew are _______.

A. all of the people on a ship, including the passengers

B. the people who own the ship

C. the men and women who work on the ship

D. the people who work on the airplanes

Câu 29: The main idea of paragraph one is that _______.

A. Paul Watson is a controversial environmental activist

B. activists are people who do something

C. Paul Watson does not believe in talking

D. Paul Watson is a hero to some people

Câu 30: The Sea Shepherd was hunting _______.

A. the Atlantic Ocean       B. Portugal       C. the Sierra        D. whales

Câu 31: The author implies that Paul Watson lives in _______.

A. the Sierra              B. a ship on the Atlantic

C. Portugal               D. Canada

Câu 32: The captain and the crew of the Sierra were acting illegally because _______.

A. they were not obeying international laws     B. All of the above are correct

C. they were killing and selling whales        D. they were whaling

Câu 33: In paragraph 3 the phrase "and froze it" refers to _______.

A. whale meat       B. the Sierra        C. whales       D. the Sierra crew

Câu 34: The main idea of paragraph 3 is that _______.

A. the people on the Sierra killed as many whales as they could.

B. whaling is illegal according to international law.

C. the Sierra sold whale meat in some countries

D. the people on the Sierra didn't obey international laws.

Câu 35: Watson ran into the Sierra because _______.

A. All of the above are correct

B. he wanted to protect the whales from the whalers

C. he was impatient with the government's actions

D. he wanted to stop the ship's crew from whaling

Cùng với Đề thi giữa học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 12, để việc ôn tập có hiệu quả, các em học sinh có thể tham khảo thêm những tài liệu học tập quan trọng khác như: Đề thi giữa học kì 2 môn Ngữ văn lớp 12, Đề thi giữa học kì 2 môn Toán 12, Đề thi giữa học kì 2 môn Lịch sử lớp 12 tại Taimienphi.vn.


Liên kết tải về - [100 KB]

Bấm vào [Link File] để tải về phần mềm, hoặc tải phiên bản phù hợp phía dưới

Liên kết dự phòng:
Các phiên bản khác



Bài viết liên quan

 Thông tin giới thiệu, hướng dẫn sử dụng phần mềm Đề thi giữa học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 12 được biên soạn nhằm giúp bạn có thêm thông tin tham khảo, việc daoloat đề thi giữa học kì 2 môn tiếng anh lớp 12 là hoàn toàn miễn phí, bạn có thể chi tiết nội dung tại mục "Điều khoản".

Các phiên bảnHướng dẫn

   Tải về

Đề thi giữa học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 12 File Doc


Phần mềm Liên quan & Tương tự
Top download
  1. Đang tổng hợp...
Bấm vào file dưới
Để cài phần mềm


 Mùa hè tới rồi muốn so sánh giá tìm điều hòa giá rẻ nhất thị trường hãy dùng TopGia để so sanh gia có nhiều mẫu dieu hoa để so sanh sanh, xem dieu hoagiá rẻ để so sánh giá